Alla inlägg under september 2009

Av Sofia - 6 september 2009 22:56

Igår tågade vi i kärleksparaden i Linköping vilket var väldigt trevligt. Men innan dess lämnade jag av mitt helgbagage hemma hos Andreas och sedan tog vi bussen in till stan för att samlas vid Tinnerbäcksbadets parkering för avgång vid ett. Det var väldigt mycket poliser på stan och ännu fler på parkeringen. Tidigare år har det varit problem med högerextremister så iår hade polisen noga förberett. Efter att ha fått klarteckenfrån insatsledaren fick vid tåga genom Linköping in till centrum. Det var väldigt mycket folk som tittade på paraden och det var lite annorlunda att gå mitt i gatan, flankerade av ett antal poliser. Tur nog var det väldigt lugnt och väl framme på Stora Torget lyssnade vi på lite tal och tittade på ett dansuppträdande. Finns bilder från paraden på Correns hemsida http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=4974891&date=&menuids=  och tittar man nog på första bilden kan man ana mig bakom en svart kavaj i början på tåget. Jag och Andreas beslutade sedan för att åka hem till honom, äta middag och vila upp oss inför förfesten hemma hos Anna och Riikka. Det blev en städad förfest men det var väldigt trevligt ändå. Vis av erfarenhet tvingade jag Andreas att äta något innan vi gick till Joy, så vi åt på Subways. Sen var på Joy tills det stängde och pratade med en massa spännande personer. Idag har vi mest slöat, kramats och firats Britt-Marie, Andreas mamma, som fyller år idag.

Av Sofia - 5 september 2009 09:11

Idag vaknade jag tidigt och det kändes skönt. Skall åka till Linköping snart för att träffa Andreas och sedan delta i Kärleksparaden. Hoppas att det blir uppehåll, regn vid sådana tillfällen är så väldigt tråkigt. Och så hoppas jag att alla nazister håller sig hemma så att vi slipper dem. Jag är färdigfixad men bussen går inte än på ett tag. Funderar på att se om det går en tidigare buss, behöver jag inte oroa mig för att missa tåget. Hoppas att ni får en trevlig helg med bra väder.

Av Sofia - 4 september 2009 18:37

Nu skall jag börja laga middag, det brukar ta sin lilla tid så för en gångs skull skall jag börja i tid. Idag serveras baconlindad fläskfilé med ungstekta rotfrukter och tsatsiki tänkte jag. Till efterrätt blir det farmors knäckäppelkaka med vaniljsås. Mumma.

Av Sofia - 4 september 2009 14:50

Nu har jag iallafall varit i Hageby och handlat vilket alltid är lika roligt med tanke på att de bygger om. Försökte först hitta en ingång vilket inte var det lättaste och sedanförsökte hitta inne på Ica. Nåja, jag fick faktiskt tag i det jag skulle ha så jag är nöjd. På vägen hem tänkte jag gå samma väg som dit, men nej det gick inte alls. Följ de rosa markeringarna stod det, så nu har jag varit på upptäcksfärd bland husen i Hageby. Dessutom började det regna och jag hade bara en tröja på mig. Men hem kom jag och blöt blev jag. Har packat både regnjacka och paraply inför morgondagen då vi skall gå i Kärleksparaden i Linköping. Efter allt slit och släp skall jag laga varma mackor till lunch på rester av gårdagns köttfärssås, det skall bli gott.

Av Sofia - 4 september 2009 12:08

Jag var nog ganska trött imorse eftersom jag stängde av väckarklockan i sömnen och sov vidare. Vaknade halv elva av att Saga hoppade på mig. Inte precis vad jag hade räknat med men jag får ta igen timmarna på annat sätt. Idag blir det lite studier, städning här hemma och så en tur till Hageby där jag skall handla lite inför dagens middag. Det är ju fredag och då vill jag äta lite godare mat. Annars är detta i stort sätt som vilken dag som helst. Här händer inga större omvälvande saker vilket jag å andra sidan tycker är ganska skönt.

Av Sofia - 3 september 2009 17:13

Nu somnade jag igen med katterna i soffan. Att jag aldrig lär mig. Det är sövande med spinnande katter och en skolbok. Kom dock 40 sidor i min bok innan jag somnade. Den var inte så tråkig som jag trodde heller, det blev boken i MKB eftersom den var mer soffvänlig. Men hädanefter skall jag sitta vid bordet och läsa. Lär nog inte somna där med tanke på fallhöjden från barhöjden ner till golvet.

Av Sofia - 3 september 2009 14:47

Men äsch, det regnar ute. Jag som tänkte ta mig en promenad till stan och köpa sockar och saker på Apoteket. Känns verkligen inte lika lockande nu. Funderar på om jag skall skjuta på det tills imorgon då det förhoppningsvis regnar lite mindre eller om jag skall göra det idag. Är ingen panik med det som skall inhandlas ändå. Men äh, nu regnar det ännu mera. Med andra ord blir det till att stanna inne idag. Nåja, jag får väl ta och krypa upp i soffan med någon av mina två spännande böcker, En introduktion till miljökonsekvensbeskrivning eller Miljörevision. Undra vilken som är roligast. Eller snarare vilken som är minst tråkig. Har hitentills ägnat dagen åt att lyssna på lite föreläsningar om miljölagstiftning via datorn vilket hade varit väldigt mycket mer givande om inspelningen hade varit bättre. Nu var det mest skrap, skrap, skrap och så lite mummel.

Av Sofia - 3 september 2009 11:09

Idag sov jag länge, vilket mest beror på att jag vaknade med huvudvärk och då valde att somna om. Usch, finns inget värre än att vakna med huvudvärk. Nåja, den verkar ha släppt även om jag känner mig lite mör. Idag skall jag ägna dagen åt lite studier samt ta en promenad till Apoteket, börjar få slut på Panodil. Någon håller på att trimma utanför mitt fönster igen, det måste vara väldigt snabbväxande gräs här eftersom de håller på varje dag. Finns väl snart inget gräs kvar. Jag tycker att det är fint med en massa gräs, träd och buskar men jag börjar verkligen tröttna på att lyssna på ljudet från maskinerna.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards