Alla inlägg under september 2009

Av Sofia - 13 september 2009 20:50

Även om den innehöll några missöden. För det första så trampade jag snett utan stationen i Norrköping och stöp i backen. Klarade mig undan med ett ont knä och en skrapad hand. Kakorna höll och jag bröt inget. Var en äldre man som undrade om jag överlevde, snällt av honom. Nåja, inne på Pressbyrån upplyste mig tjejen i kassan att det var ett vuxenkort jag skulle tanka på, hon trodde inte alls att jag är över 26 år gammal. I Linköping gjorde vi några ärenden och sedan åkte vi hem till Andreas. Eller han cyklade och jag släpade kassarna på en buss. Vilade lite och åt mat innan vi traskade hem till Anna och Riikka vid femtiden. Inte så mycket folk där än men vi roade oss med att spela King (ett dryckesspel). Riikkas kusin Tompa pratar inte svenska så vi fick spela på engelska. Jag har svårt att rimma på svenska och nu skulle jag rimma på engelska. Jonne försökte få oss att räkna upp finska ishockeylag men det var det ingen annan som kunde. Under kvällen droppade det in massa mer folk vilket var trevligt. Det fanns gott om mat och tilltugg och mina kakor uppskattades. Tyvärr fick jag en migränattack så jag fick lägga mig i Anna och Riikas sovrum en timme och bota den. Tur nog hjälpte det och deras söta katt Selma sov tillsammans med mig. Vi traskad hemåt vid tvåtiden då värdparet började se sömniga ut. Åt lite mat på Statoil i Ryd och därefter gick vi hem till Andreas. Jag har nu två stora blåsor på varje trampdyna och en liten på varje lilltå. Träffade Andreas bror Jonaz hemma på deras gata, han hade jobbat kväll och tagit hand om fem spårspringar. Han är vakt och hade jobbat på pendeln. Somnade snabbt och har hostat en massa inatt. Kände mig rätt död idag så vi har mest slöat, och ätit god mat. De har alltid väldigt god mat hemma hos hans familj. Nu har jag varit hemma några timmar, lagat mat och fixat iordning lägenheten. Söker lite jobb men blev ganska sur på ett jobb där ansökningstiden bara var 6 dagar,varav två av dagarna var på helgen. Ansökan skulle dessutom skickas med brev. Nu skall jag antingen göra skoluppgift eller titta på Dexter. Antagligen blir det båda sakerna.

Av Sofia - 11 september 2009 17:17

Nu är Kramforskakan färdig och jag väntar på att den skall svalna. Spännade att se om jag får med mig allt på tåget imorgon. Men det skall nog gå bra. Det tär på krafterna att göra något när jag är sjuk men samtidigt så mår jag bättre när jag är uppe ur sängen. Förhoppningsvis så släpper mitt halsonda snart och jag är pigg igen. Tror jag skall ta och skriva lite på min mkb-uppgift ikväll. Känns bra att ha ett första utkast färdigt så att jag bara kan komplettera det senare om det behövs.

Av Sofia - 11 september 2009 13:34

Och för en gångs skull tycker jag inte att det är skönt med fredag. Det hade jag säkert tyckt om jag kände mig pigggare och mer frisk. Har ont i halsen och känner mig allmänt tung i huvudet men inte såpass sjuk att jag är sängliggande. Däremot tar det väldig tid innan jag orkar samla krafter att göra något och det blir bara små steg hela tiden. Har packat det som skall med imorgon, om jag är frisk nog att åka. Återstår att baka en kaka, raka benen och göra tre stycken skoluppgifter till vilket borde vara snabbt avklarat. Men först skall jag återigen vila lite.

Av Sofia - 10 september 2009 17:59

Sådär ja, nu har jag bakat knäckflarnen som vi skall ge till Riikka i present på lördagen. Fick göra två satser eftersom jag glömde vispgrädden i den första. Flarnen blev goda men inte alls så tunna som de skulle bli. Nästa omgång blev betydligt bättre. Så nu är jag rätt trött och varm. Skall ta en paus innan jag lagar middag och skriver lite på min mbk-uppgifte. Mår iaf bättre nu men om det är tillfälligt vet jag inte.

Av Sofia - 10 september 2009 13:25

Klockan är halv två och det enda jag har gjort än så länge är det gamla vanliga samt kokat min disktrasa. Jag tycker inte alls om när hela huvudet väger fem ton och det inte går att tänka en vettig tanke. Fast jag borde verkligen ta och dammsuga för här är dammigt. Får se om jag orkar med det. Varför är det ingen som tar hand om mig när jag är sjuk...

Av Sofia - 10 september 2009 11:45

är mitt motto idag. Jag har fortfarande ont i halsen och ganska lite energi. Sov väldigt dåligt inatt och vaknade hela tiden. Så idag tänker jag ta det lugnt och göra några småsaker men inte stressa. Hoppas verkligen att jag känner mig bättre snart, jag gillar inte alls att vara sjuk. Mamma och pappa är på Samos så jag kan inte ringa och ynka mig. Tror att jag skall ta och vila lite innan jag gör något som jag borde göra.

Av Sofia - 9 september 2009 19:52

Det går ju väldigt bra att plugga när någon, läs Marie, har tagit min skolbok i beslag. Hon tycker att matte skall ägna sig åt betydligt vettigare saker, till exempel gosa.


  

Av Sofia - 9 september 2009 16:15

Fy vad jag känner mig trött just nu. Huvudet och halsen värker, det här bådar inte alls gott. Jag har handlat inför morgondagens storbak av kakor samt införskaffat lite andra matförnödenheter. Glömde dock att köpa leverpastej eftersom det inte stod på min lista. Hämtade även ut en bok som jag hade beställt från Adlibris. Jag fick en trevlig överaskning med boken, en månad fri film på Lovefilm och en värderabatt på Adlibris, 50 kronor. Rätt bra med tanke på att boken jag köpte kostade 49. Kan jag använda rabatten när jag skall köpa nästa bok alternativt måste köpa en skolbok. Lämnade av mina varor hemma, bytte om och traskade iväg till Erikshjälpen. Hittade två kakbukar, den ena var väldigt fin samt en stor glasskål från Sea som jag tänkte stoppa kakor i också. Blir lite roligare med en glasskål och inte enbart en kakburk eller två. Köpte ett grönt coca-cola glas till Andreas och 4 stycken pizzatallrikar från Höganäs Keramik till mig själv. Färg tror jag kallas Sienna, en brun variant är det iallafall. Totalsumman blev 194 kronor med två påsar. Helt lagom tycker jag. Eftermiddagen har jag ägnat åt att äta lunch, diska sakerna från Erikshjälpen och nu skall jag läsa lite mer om miljörevision tror jag innan finalen av Project Runway börjar vid 17.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards