Alla inlägg den 20 januari 2011

Av Sofia - 20 januari 2011 21:14

Spännande rubrik eftersom jag gärna lagar mat. Och bakar. Jag skulle säga att det varierar beroende på i vilket sammanhang jag ska servera maten. Och om jag har tillgång till ett kök som är större än mina futtiga 2-3 kvm. För här får man anpassa maten efter köket, jag ska få plats att laga den. Ett som är säkert är att det är jag som skulle laga maten, för det är det nästan alltid jag som gör. Andreas hjälper däremot till men jag står för den huvudsakliga matlagningen. Skulle vi ha bjuda några kompisar tror jag att vi skulle göra hemmagjorda hamburgare. Iallafall om det var en fredagskväll. Hamburgarna skulle jag göra på blandfärs, pensla med Honey Barbecue sås och steka. Till detta skulle jag servera rostat hamburgerbröd, sallad, tomatet, ost, knaperstekt bacon, gurka, rödlök och Andreas avokadoröra med mosad avokado, salt, sambal oelek och vitlök. Ingen dressing till och ingen ketchup. Och kanske pommes fritt till. Eller så skulle jag göra mina enormt goda tunna revben och cole slow. Det blir gott och enkelt. Och som efterätt skulle jag göra min choklad-kladdkaka med äkta choklad i. Och till den servera Asti Cinzano.


Om jag skulle bjuda någon som jag mer vill imponera på blir det nog torsk med pressad potatis och rödvinssås. Jag älskar torskrygg och rödvinsås till fisk med bacon i är urgott och inte något alla är van vid. Till detta serveras det ett rött vin, en Pinot Noir. Fast jag skulle nog göra samma efterrätt. När jag ska bjuda på mat gör jag helst något som jag har lagat innan, jag tycker inte att det är rätt tillfälle att exprimentera.


Eller så skulle jag laga något helt annat som jag inte kommer på. Fisk är alltid gott och kyckling också. Om jag skulle ha kompisar över på dagen (vilket jag inte har eftersom jag jobbar) så skulle jag nog göra en paj eller något annat som går ganska lätt att förbereda men som ändå är gott. Som min toscanska tomatpaj med kallskuret till.


Hm, både ett lätt och svårt inlägg att svara på. För vad jag bjuder på för mat varierar väldigt mycket med omständigheterna. Men något Findus Värdshus slipper ni om ni kommer hit på middag.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards