Alla inlägg under augusti 2010

Av Sofia - 17 augusti 2010 20:15

Idag har jag äntligen släpat mig till apoteket för att se om de har något mot mitt öga. Sköterskan där konstaterade att det är ögoninflammation och sa att jag skulle köpa rengöringsvatten och salva att smörja med. Så vi får se om det blir något bättre. Salvan var ganska svår att hantera då den gärna vill rinna ur ögat istället för att ligga kvar. Gul och vacker är den dessutom. Men med tanke på att jag ser ganska suddigt nu och det gör ont är jag glad att jag inte har fått några inringninstider på Willys, det är så svårt att jobba när man är halvblind. Det kommer förhoppningsvis att gå över snart. Vi tog som sagt en sväng på stan igår och Andreas köpte en långärmad tröja och en kortärmad skjorta på Gant, de hade 70 % rabatt. Själv köpte jag en ljusstake från Georg Jensen på 30 % rabatt då den skall utgå. Sen gick vi hem i regnet, lyssnade på åskan och läste lite i varsin bok. Jag läser just nu  Död tills mörkret faller, en novell i Sookie Stackhouse serien. Eller mer känd som böckerna True Blood bygger på.


     

Av Sofia - 16 augusti 2010 15:44

Idag är det måndag, en ny vecka och slut på mitt vikariat. Men jag hoppas på förlägning och står på inringningslista för eventuella sjukdomar. Så än så länge oroar jag mig inte. Vädret är rätt dystert men det är varmt så fönstren och balkongdörren står på glänt. Älsklingen är i Linköping och hämtar sin borttappade plånbok hos polisen, den försvann för tre år sedan. Själv roar jag mig med att försöka komma ikapp här hemma, jag har rensat i alla papper, skall sy en hänk i en handduk och gör lite allmänt sådant. Tyvärr är inte mitt öga bättre än så imorgon skall jag gå till apoteket och höra om de har något åt det. För det rinner hela tiden. Har invigt min nya kamera idag och den är superbra, hurra. Lägger upp några kort så får ni se.  Så livet rullar i stort sett på som vanligt. Skall snart laga pasta carbonara åt mig och ha på tv:n i bakgrunden.


 

Bilden tagen med inställningen som gör att den skall se ut som oljemålning

 

En vacker blomma i vårt fönster

   

Närbild på Saga      

Av Sofia - 15 augusti 2010 21:30

Nu är vi hemma igen efter en natt i Linköping. Vi har iofs varit hemma ett antal timmar men nu har jag tid att skriva lite. Igår kom föräldrarna hit vid tiotiden på morgonen för att bland annat hämta tillbaka bilen. Jag, mamma och Andreas tog en tur till Erikshjälpen där mamma köpte en glöggryta och vi andra inget alls. Sen gick vi hem, fikade och jag öppnade mina paket, eller snarare kuvert. Jag fick en film, prinsessan och grodan, samt pengar. Sen åkte vi till Söderköping för att äta lunch, de har så enormt god Ceasarsallad på ett ställe där. Vi vandrade runt lite och pappa köpte ett par seglarskor. Sen åt vi några kulor glass på Smultronstället och begav oss hemåt igen. Det var väldigt varmt och kvavt men vi lyckades ändå packa i bilen med saker som skulle tillbaka till Göteborg. En hel del saker blev det. Vi gjorde oss iordning för kvällen och så bar det av till Linköping. Vi var nämligen bjudna på förlovningsmiddag där, hemma hos Andreas föräldrar. Men först åkte vi till Netonnet eftersom jag hade bestämt att jag skulle lägga mina pengar på en ny kamera. Min gamla är inte alls bra och jag har en längre tid varit missnöjd med den. Det var svårt att hitta till Netonnet, precis som de säger i reklamen eftersom vägen dit var ny och således inte fanns med på kartan eller i gps:en. Men vi hittade till slut, jag och Andreas traskade igenom hela affären (hu, det var långt) och köpte sedan en kamera. Så nu är jag lycklig ägare till en ny och betydligt bättre digitalkamera.


  


Kvällen var mycket trevlig, vi drack mousserande vin utomhus i värmen, åt god mat och fick presenter av min mormor och av min farmor. Från föräldrarna hade vi fått tidigare i sommare. Det blev en sen kväll så vi somnade gott sedan. På söndagen åkte killarna till flygvapensmuséet och vi damer gjorde ett besök i gamla Linköping. Tur nog regnade det inte även om himlen var mörk men det var varmt. Vi åt lunch tillsammans och sedan körde mamma och pappa oss till stationen innan de själva åkte hem till Göteborg. På kvällen tog vi det mest lugnt och nu skriver jag det här.

Av Sofia - 13 augusti 2010 12:27

Idag börjar jag klockan 17 vilket gör att det känns som om jag är ledig idag. Men riktigt så är det ju inte. Nåja, det är skönt att börja lite senare och få gjort en del på dagen. Just nu funderar vi på vad vi skall äta innan jobbet men eftersom det är så varmt är man lagom hungrig. Får se om det finns något gott och lättätet hemma. Ikväll kommer föräldrarna hit men jag träffar dem inte förräns imorgon eftersom jag jobbar ikväll som sagt. Vi har städat här hemma idag och nu skall vi nog göra lite mer nytta.

Av Sofia - 12 augusti 2010 10:29

Idag skall jag jobba ett långt pass igen, denna gång mellan 11.30 och 20.30 Men eftersom det brukar vara sådana enorma köer på kvällarna kommer jag säkert inte att komma ifrån 20.30 utan istället när vi stänger en halvtimme senare. Men sådant händer så det gör mig inte så mycket. Igår var det en riktigt seg dag på jobbet men idag hoppas jag att det blir bättre. Jag har sovit lite djupare inatt så det borde vara en förbättring kan man tycka. Nu skall jag packa ner mina saker som jag behöver idag på jobbet och göra iordning det sista så att jag kan åka om en halvtimme. På lördag försvinner bilen tillbaka till Göteborg så jag får passa på att njuta av att ha den idag. Nä, sätta fart var det ju jag skulle göra.

Av Sofia - 10 augusti 2010 20:35

Men äh, mitt blogginlägg som jag skrev imorse är försvunnet. Nåja, det blev väl fel på sidan så att det inte ville sparas. Tur att det inte innehöll något viktigt. Idag har jag jobbat fyra timmar, ett lagom långt pass i mina ögon. Men jag var så enormt trött idag att det kändes som mycket längre. Somnade en snabbis hemma och sedan har vi varit och handlat sådant som behövs om man har en bil. Kattsand och kattmat blev det tillsammans med en del annat. Och så lite lösgodis, trots att det är tisdag. Blev så lockad imorse när en man var där och fyllde på, godiset är ju väldigt färskt då. Så en liten burk var blev det. Nu vill älsklingen se på film och jag skall snarka i hans öra, för jag kommer att somna om vi skall se på film.

Av Sofia - 9 augusti 2010 20:30

Nu är vi hemma från en kväll i Söderköping. Vädret var sådär, det började regna rätt mycket när vi kom dit så lite blöta blev vi. För våra paraplyer hängde kvar hemma. Vi gick in på Houtskär en sväng då de hade 40 % på allt. Andreas köpte ett skärp och jag en keps och en tändsticksask. Sen gick vi till Smultronstället, åt god glass och tittade på regnet. Vi kom hem ganska tidigt och sen blev det en slökväll framför tv:n.

Av Sofia - 9 augusti 2010 16:14

Nu är jag hemma igen efter en dag på jobbet, eller jag har varit hemma i nästan två timmar. Samt att jag fick göra en blixtvisit hem på rasten då jag råkade låsa in Andreas i rummet i morse när jag åkte. Så numera är nyckeln urplockad ur dörren så att det inte händer igen. Det var en ganska toanödig kille som jag släppte ut och två rätt sura katter som satt i badrummet. Jag hann nästan fram och tillbaka på rasten. Vi funderar på att åka till Söderköping och äta glass ikväll medan vi fortfarande har en bil och de fortfarande har öppet.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards