Alla inlägg under augusti 2010

Av Sofia - 22 augusti 2010 20:31

Dagens städning är avklarad och det känns skönt. Älsklingen kom hit ganska tidigt idag, han fick åka med sin pappa som körde hit hans cykel samtidigt. Så nu har vi en varsin cykel. Jag skall nog ta en lite provtur på min imorgon, det är säkert 10 år sedan jag cyklade på den senast. Så det skall bli spännande att se om jag kommer ihåg hur man gör. Nu sitter vi här hemma och väntar på att klockan skall bli nio då vi skall se No country for old men på fyran. Den skall vara bra har vi hört. Skall bli spännande att se om den är det också.

Av Sofia - 22 augusti 2010 10:44

Idag är det söndag och solen sken när jag vaknade. Tyvärr verkar den ha försvunnit igen, jag som tänkte sitta på balkongen och njuta. Vädret just nu lämpar sig mer för att vara inne och ta hand om lägenheten. Så det får jag väl göra. Andreas är i Linköping och kommer hem i eftermiddag. Han var på fest där igår, jag var också bjuden men så trött efter jobbet att jag stannade hemma. Bra det eftersom det verkar ha blivit en sen fest och jag somnade vid elvatiden. Marie trampar runt i sängen och försöker få mig att gosa med henne. Vad hon nu skall med mig till, hon trampar lika bra ensam. Nä, dags att diska och lite annat sådant roligt. Men det känns alltid skönt när det är avklarat och jag har tur som har en så liten lägenhet att sköta. För det går snabbt att städa och göra fint.

Av Sofia - 21 augusti 2010 07:55

Hu, nu är jag uppe alldeles för tidigt enligt mig själv. Jag skall jobba idag, blev inringd vid sjutiden. Och man skulle kunna vara piggare än vad jag är just nu. Men det kommer säkert att gå bra. Börjar nio och skall jobba till fem.

Av Sofia - 20 augusti 2010 17:29

Fast det känns nästan som vilken dag som helst. Fast det är alltid skönt med fredag, särskilt om älsklingen är hemma tillsammans med mig. Vi sov länge idag och tog det lugnt på morgonen innan vi begav oss ner till stan och marknaden som är där. Det var väldigt mycket folk men bra väder så det var trevligt ändå. Tittade på alla saker som fanns, det är ju nästan samma sak i alla stånd. Köpte med oss lite godisremmar, brända mandlar och honungskarameller hem. Och så åt vi varsin langos, det var älsklingens första. De var ganska goda men inte de bästa jag har ätit. Tog med oss dem och satte oss vid strömmen, mysigt. Sen tog vi en snabbtur till systemet (där det var lite folk för att vara en fredag) och en sväng till Netto. Men självklart glömde jag att köpa frimärken. Håller nu på att packa upp (kylen är snart överfull) och skall sedan börja laga middag. Hemmagjorde hamburgare blir det idag. Och ikväll blir det inget fyrverkeri för det är Sista Dansen på fyran och den vill jag hemskt gärna se.

Av Sofia - 19 augusti 2010 23:15

Här kommer bilderna från kvällens fyrverkerishow. Fick beskära dem lite för det var en pelare med på vissa av dem. Och tyvärr syns vattendropparna ibland på linsen eftersom det regnade.


          

Av Sofia - 19 augusti 2010 14:11

Ihop med dagens reklam låg det även information och valsedlar för SPI, Sveriges Pensionärers Intresseparti. Hm, känns lite väl tidigt att börja tänka på pensionen redan nu. Men även jag förstår att reklamen delas ut till alla, tyckte bara att det var lite roligt. Fast såklart, jag är ju gråhårig och äter just nu en bit prinsesstårta så det kanske inte var så fel ändå. Delar av min lista är avklarad och resten skall betas av under dagen.

Av Sofia - 19 augusti 2010 11:59

Idag ser jag lite bättre på mitt öga och skall därför försöka ta tag i städningen här hemma. Det är inte särskilt stökigt men det är ändå en del saker som behöver göras. Än så länge har jag mest tagit det lugnt men nu skall jag sätta fart. Brukar gå lättare om jag har en tv på i bakgrunden som ljudmatta. Min lista för dagen är:

  • Städa våra akvarium
  • Rengöra katternas dricksfontän
  • Duscha
  • Dammsuga
  • Vattna blommorna
  • Städa badrummet
  • Sy en hänk i en handduk
Av Sofia - 18 augusti 2010 23:15

Idag har det varit en ganska lugn dag. Eftersom mitt öga fortfarande inte är som det skall så har jag mest tagit det lugnt, iallafall fram tills dess att Andreas kom  hem. Han har nämligen jobbat idag. Sen bestämde vi oss för att gå till Willys och handla lite inför middagen och så klart andra saker som behövdes. Och panta alla flaskor som tyvärr inte gav så mycket pant då det var en massa tyska ciderburkar. Men vi blev iallafall av med dem och de omhändertas på ett riktigt sätt. Till middag skulle jag för första gången laga sataysås och kycklingspett med nudlar. Spetten köpte vi färdigsmaksatta. Det blev verkligen jättegott och var inte alls svårt att göra. Smakade nästan som på thairestaurang, nästan lite godare och till en bråkdel av priset. Andreas hämtade ut sin gratis prinsesstårta som han fick som nyinflyttad. En lapp alltså, inte tårtan, då hade den varit gammal nu. På kvällen gick vi ner mot centrum, tittade lite på tivolit och sedan på SM i Musikfyverkeri. Jag tog en massa kort och fler skall det bli.


          


  


          

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10
11
12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards