Alla inlägg under juli 2010

Av Sofia - 4 juli 2010 20:57

Imorse vaknade jag vid halvsjutiden av Saga som ville busa men det ville inte jag. Så jag gick upp och drack vatten istället. När jag kom upp ur sängen lät det som det rann en massa vatten i ledningarna. Hm tänkte jag och gick runt och kollade att ingen kran rann. När vi vaknade vid halvelva så lät det fortfarande i ledningarna. Tog ännu ett varv runt i huset för att kolla att ingen kran rann eller något annat var mysko. Ringde därefter pappa som bad mig kolla om det lilla hjulet på vattenmätaren snurrade för i så fall är det en vattenläcka. Det gjorde det, i en rasande fart. Men någon läcka kunde vi inte se. Föräldrarna är på Orust och det är 10 mil dit så det skulle ta ett tag innan de kunde komma. Mamma ringde och bad oss kolla att hon hade stängt av kranen på baksidan ordentligt och där var läckan. Fast kranen gick inte att stänga av, den hade gått sönder. Fy vad blöt jag blev när jag bar iväg den sprutande vattenslangen till gräsmattan eftesom det inte kändes så bra att det sprutade ner vatten i husgrunden. Ringde pappa och sa att vi hade hittat läckan och han sa åt oss att stänga av huvudkranen. Den satt stenhårt men tur nog var grannen hemma så han hjälpte oss att skruva åt den. Sen letade vi reda på en stängningssak i garaget och efter en del letade hittade vi den, kopplade bort slangen, skruvade dit den och efterdrog med en skiftnyckel samt satte på huvudvattnet igen. Och nu slutade det att läcka. Lagom blöta gick vi in igen och satte på oss torra kläder.


Efter denna pärs har vi inte gjort så mycket. Vi var i Sisjön och handlade lite saker till middagen på Willys samt fyra tallrikar på Cervera från Höganäs då det var halva priset på de utgående färgerna så det blev två himmelsblå och två frost. Och så en leksak till Marie som idag fyller fyra år. Nu skall vi äta jordgubbar och se på film tänkte vi.


  

Världens sötaste Marie fyller fyra år idag. Grattis önskar matte, husse & Saga

Av Sofia - 3 juli 2010 20:59

Idag har och älsklingen varit i Slottskogen och tittat på alla djuren. För första gången fick jag se älgarna. Eftersom det är varmt ute idag så var det flesta djuren väldigt slöa av sig och såg ganska varma ut. Med undantag för sälarna och pingvinerna som det var en väldig fart på. Vi fick se både sälmatningen och pingvinmatningen och hos sälarna fanns det en liten kut som föddes i tisdags. Den var väldigt söt och ville gärna vara med på kort. Andreas lekte turist och tog massor av kort på djuren.  Vi avslutade vår promenad med en glass innan vi åkte in till stan och hämtade sushi som middag. Och så handlade vi mat efter att vi lämnade av sushin hemma. Det blev mycket dricka i sommarvärmen. Och två paket jordgubbar som vi skall äta till kvällsmat ikväll. När vi hade ätit sushin på altanen på baksidan skulle Andreas plocka lite smultron och fick syn på en orm som ringlade iväg. Tur att jag inte såg den, jag som är livrädd för ormar. Förmodligen var det en huggorm. Så det lär dröja ett tag innan jag tänker klippa gräset där.

Bilder från besöket i Slottskogen

 

En katt fanns det också där

  En social Gutebagge som ville vara med på kort   Kronhjortar   Östergötlands landskapsdjur Knölsvan   Gotlandsruss   Dovhjort   En påfågel som strövade fritt   Fler dovhjortar, ett mycket högljutt djur  

Gutebaggar och Orusthöns    

 Älgen ensam satt och log, i en sönderskjuten skog. (Eller inte alls)   Pingviner kan hoppa   Mat, mat, kommer inte vår middag snart   

Pingviner lever visst i flock     Mamma säl med kuten.   Matning av sälar. Det är knubbsälar som är Bohusläns landskapsdjur  

Den nyfödda kuten som gärna ville vara med på bild 

Av Sofia - 2 juli 2010 21:15

Idag har vi återigen mest tagit det lugnt. Jag jobbar inte så mycket denna vecka utan vi har tid att umgås lite. Vi har legat på baksidan och solat idag och ätit god middag på kvällen. Det blev resterna av gårdagens bulgursallad tillsammans med hemmagjorda köttfärsbiffar smaksatta med garam masala. På kvällen såg vi Tim Burtons Alice i Underlandet och den var så enormt bra. Väldigt Tim Burton aktig vilket inte var så konstigt. Men handlligen var superbra och likaså hela filmen. Kan varmt rekomendera den för er som inte har sett den. Även Disneys tecknade variant är bra och något udda för att vara Disney. För er som undrar varifrån min rubik kommer är det något som den galne hattmakaren säger i filmen.

Av Sofia - 1 juli 2010 22:45

Idag är Caroline här. Hon och mamma har varit runt i en massa affärer idag och shoppat. Själv höll vi oss hemma och fixade istället. Vi städade lite och så har vi solat. Dessutom har jag jobbat idag. Jag kom en timme för tidigt till jobbet eftesom jag läste fel på schemat men tur nog fanns det att göra åt mig ändå. Jag skulle ha plockat upp varor på golvet men då det var ganska mycket att göra i kassan satt jag främst där. Hann dock plocka upp en vagn med godis vilket gjorde mig rätt sugen på choklad måste jag säga. På kvällen åt vi god mat, det blev gillad kyckling och lamm med bulgursallad och rabarber-jordgubbsgino till dessert med vaniljglass.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards