Alla inlägg under december 2009

Av Sofia - 7 december 2009 19:11

Eftersom det inte har hänt något särskilt spännande sedan jag skrev tidigare idag kommer här istället ett inlägg om vår minijul. I torsdags kom Andreas hit och vi bestämde oss för att åka till Ingelsta så att jag kunde köpa ett par stövlar som jag inte slog ihjäl mig i hela tiden. Det blev ett par likadana som förra året och så passade vi på att äta lunch på Mc Donalds. Det var kallt ute men vackert med all frost och så blåste det inte. Vi bestämde oss för vad som skulle införhandlas till vårt julbord på fredagen och sedan traskade vi iväg till Willys i Hageby. Skönt med affärer inom gångavstånd. Vi fick tag i det mesta och bestämde oss för att lax blev bra till middag. Jag köpte en bukett röda rosor eftersom man i Danmark och England har röda rosor på julen och jag tycker att det är en tradition vi ska anamma här i Sverige. Särskilt eftersom jag inte kan ha julstjärnor de då kan vara giftiga för katter.  Vi skulle göra ischoklad på kvällen men någon, läs jag, hade inte läst hur mycket choklad det skulle vara enligt receptet så jag hade köpt för lite. Nåja, vi gjorde ischoklad på fredagen istället samt handlade de tunga sakerna från Netto. Vårt julbord bestod av hemlagade köttbullar, Andreas är grym på att trilla sådana, prinskorv, lax, potatis, rödbetssallad och leverpastej till mig. Vi drack snaps och julmust till. Dagen förflöt i ett stilla tempo där det tyvärr hade blivit plusgrader ute så den fina frosten försvann och med den delar av julstämningen. På kvällen drack vi glögg och åt pepparkakor samt bytta julklappar. Jag fick en fin bonbonierre av Andreas från Georg Jensen och han fick två snapsglas och två ölglas med Brynäs logga på samt ett album med bilder på oss. Jag ska förresten har smycken i min fina ask istället för godis. Jag var väldigt mycket i behov av en fin smyckesförvaring. Resten av helgen har vi ätit gott, kramats en massa och varit inne eftersom det har varit tråkväder och regn ute.

Av Sofia - 7 december 2009 11:44

Jag gillar inte måndagar, det finns ingen dag i veckan som jag har så svårt att komma igång på som måndagar. Och inte blev det bättre av att jag stängde av klockan i sömnen och vaknade vid tio. Den enda nytta jag har gjort än så länge idag är att söka ett jobb. Jag borde göra klart mina instuderingsuppgifter i arbetsmiljö och det går fort bar jag sätter fart. Vilket jag helt enkelt skall göra nu. Slut på ursäkter för min del.

Av Sofia - 3 december 2009 12:51

Nu tar jag helg. Pepparkakorna är bakade och jag ska snart ge mig av till stationen och hämta Andreas. Vi ska fira egen minijul i helgen så idag ska vi handla vad som behövs inför den. Ute är det lite vitt på marken så min julstämning infinner sig. Är riktigt nöjd med mitt julpyntande iår och jag hittade en väldigt söt tomte på vinden igår. Den fick jag av Caroline och familjen julen 2007 och det här första gången jag använder den. Nu står den på mitt skrivbord och ser söt ut.


Dagens bästa: Att älsklingen kommer och att vi får fira jul

Dagens sämsta: Att jag fortfarande har ont i min arm efter sprutan i tisdags

Av Sofia - 3 december 2009 11:10

Jag håller på att grädda pepparkakor och det doftar gott i hela lägenheten. Hoppas att dessa blir godare än de färdiga jag försökte mig på att göra. Jag har provbakat en kaka och ska nu smaka på den för att se om den är god och om gräddningstiden var bra. Om några timmar kommer älsklingen hit så jag har del att stå i innan. Men det ska nog gå bra, får dammsuga när kakorna gräddas.

Av Sofia - 2 december 2009 22:15

Sådär ja, nu är degen till pepparkakorna gjord och vi kommer att baka ut dem imorgon. Jag använde recept från Sju sorters kakor och hoppas att det blir gott. Nu ska jag rolla bort lite katthår från mina kuddar och njuta av mitt fina hem.

Av Sofia - 2 december 2009 18:55

Saffranskakan är klar och den blev väldigt god. Särskilt tillsammans med en mugg kall mjölk. Det är julfint och mysigt här hemma, återstår bara att byta duk och handdukar till sådana med julmotiv på. Ska sätta en pepparkaksdag ikväll samt städa badrummet. För det har jag fortfarande inte gjort. Saga snarkar på stolen brevid mig. Jag tror att hon skulle vara jättesöt i en tomteluva men det kanske inte är så snällt mot katten.

Av Sofia - 2 december 2009 14:13

Ge mig min energi tillbaka tack. Jag är så trött och less på att kroppen inte riktigt lyder som den ska. Känner mig kraftlös helt enkelt. Jag har ändå fått ganska mycket gjort idag och mer ska det bli. Tog en sväng till Erikshjälpen där jag köpte några tallrikar, de årtal som jag inte fick tag på förra gången, samt handlade på Netto. Tyvärr fanns det inga färdighackade mandlar så jag får hacka själv. I blomsteraffären sålde de väldigt fina tomtar så jag köpte tre stycken i olika storlekar. Ganska billiga också. Det är ju så svårt att hitta fint julpynt. Nu ska jag dammsuga och städa badrummet är det tänkt för att sedan laga julkakor. Imorgon kommer älsklingen och då ska vi göra ischoklad. Samt handla julat för på fredag ska vi fira vår lilla egna, privata julafton.

Av Sofia - 2 december 2009 10:58

Idag har jag ont i armen, antagligen en biverkning av sprutan igår. Den känns öm, ungefär som ett blåmärke, och så lyder den mig inte riktigt. Känns som om jag har sovit på den hela natten vilket jag troligtvis inte har. Men så länge mina biverkningar inte är värre än så klagar jag inte. Idag är det minusgrader ute och väldigt fint med en massa rimfrost. Solen skiner och katterna har fullt upp med att jaga solkatter på golvet som bildas av mitt julpynt. Måste vara frustrerande att jaga något som inte går att få tag på. Jag behöver gå och handla idag men jag ska vänta tills mitt hår har torkat till ytterligare. Föresten så är det idag den andra december vilket innebär att det bara är 14 dagar kvar tills vi åker till San Fransisco och Hawaii. Det ska bli så underbart.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards