Alla inlägg under januari 2013

Av Sofia - 28 januari 2013 20:11

Dagen började inte alls bra, jag vakande 04.12 och kunde inte somna om. Drömde att jag försökte mörda en kille med kniv och sätta eld på en skola. Ska sluta läsa deckare innan jag somnar tror jag. Tågresan upp gick bra efter det att vi kom till Katrineholm. Innan satt jag brevid en man som luktade så mycket rök att jag nästan mådde illa. Men sedan hittade jag en egen plats och då sov jag gott. Har haft en prao-elev idag också eftersom Andreas som han skulle vara med var sjuk och Camilla hade möte. Skrämde nog bort honom med min 358 sidor långa utredning. 

Innan lunchen fick jag reda på att jag har fått förlängt med sex månader till. Som börjar den 1 mars så i februari ska jag jobba halvtid på WSP och åka en vecka till Lanzarote. Så i helgen flyttar jag från Enköping i en månad. Men jag kommer tillbaka. Så min fira-av-Sofia-after-work imorgon blir en fira-med-Sofia-after-work. Om det nu inte är så att någon av mina kollegor tycker att jag är så jobbig som person att de känner för att ta en gravöl för att jag är kvar. Men det hoppas jag inte. 


Handlade lite med kläder idag, nu har jag bytt ut hela min garderob. Idag blev det ett underlinne på Lindex, fick det för 25 kronor istället för 129 kronor. Samt två linne på Åhlens som jag ska ha på Lanzarote. Och nu ska jag tvätta mitt hår så att det hinner torka tills imorgon. 

Av Sofia - 24 januari 2013 20:57

Nu är det ju ett tag sedan Missoni for Lindex släpptes men idag när jag på Lindex för att köpa benvärmare hittade jag en klänning från kollektionen som nu var nersatt till 75 kronor och i min storlek. Så den slog jag till på. Hittade även ett par jeans i den modellen som jag vill ha men eftersom jag hade på mig täckbyxor orkade jag inte prova. Får ta en tur dit imorgon på lunchen utan täckbyxor och prova. De har 100 kronor rabatt på jeans just nu. Ska försöka locka med Andreas till stan i helgen igen. Jag handlade en kofta på Dea Axelssons i lördags och jag älskar den så nu ska jag försöka hitta en till i en annan färg. Har fått så mycket komplimanger för den på jobbet. En rolig sak i Enköping är att många är bra på att ge komplimanger, igår stod jag i frukostkön när en kvinna från ekonomiavdelningen berömde min klänning. Jag har hittat världens coolaste halsband från Alessi, men jag tror inte riktigt att jag passar i det. Man behöver nog ha en lång och vacker hals för det. Bild kommer iallafall här.     

Av Sofia - 23 januari 2013 19:20

Dagen har bjudit på ett helt fantastiskt väder, alla träden är klädda i rimfrost och solen har lyst från en blå himmel. Jag pälsade på mig och gick ut för att fota på lunchrasten. Varmt var det dock inte, vi har cirka 20 minusgrader. Jag låter bilderna tala för sig själva, jag tog ungefär 230 bilder. 


                                                                         



Av Sofia - 17 januari 2013 20:17

Idag tog jag och Camilla en tur på stan på lunchen för att kolla in rean. Bra att vi jobbar på nära stan och att det trots allt finns några klädbutiker här. Först in på H&M där jag köpte hårsnoddar. Sen till Lindex och därefter Åhlens. Det hela slutade med att jag köpte tre klänningar, en kjol, en blus, tre par vanliga strumpor och två diadem för en summa av 500 kronor. Lämnade in kläderna för hemfrakt hos min snälla granne och tillika kollega eftersom det blev för tungt för att bära hem dem. Fast hon sitter med bokslutet ikväll så än har jag inte fått kläderna. 


Skulle gå in på Lindex på väg hem från jobbet för att köpa en underklänning men det gick inget bra. Underklänningarna, cirka 20 stycken, var samtliga i storlek XS och S. Nåja, jag köpte istället tre par strumpbyxor i olika färger, ett till diadem, ett armband och en sidenpyjamas, den här gången gick det på 150 kronor. Nu är det stora problemet att det börjar bli fullt i min garderob och i mina lådor i Enköping. Skulle behöva rensa ut alla kläder som är för stora och antingen förvara dem någonstans så länge eller skänka dem. Får fundera på saken. 


Äter enligt lchf gör jag också, går bra och nu har det värsta sockersuget gått över. Idag blev det lax, stekt sparris och vitlökssås till middag. Tänkte koka broccoli till också men den var helt slut så det blev lite svårt. Går 3 km om dagen gör jag också för det mesta. Bussarna här lämnar allt övrigt att önska så att gå är både snabbare och enklare. Fast det är rätt jobbigt att gå i snö även om det är plogat. Men alltid förbränner man väl någon kalori till. 

Av Sofia - 8 januari 2013 20:14

Nytt år och därför är det väl rimligt att jag sätter upp några nya målsättningar. Sikta mot stjärnorn och nå trätopparna brukar man säga. Och jag är rätt glad om jag når halvvägs upp på trädet, och då menar jag inte en martall eller en dvärgbjörk. Mina målsättningar för 2013 är:


  • Återstarta mitt lchf-liv. Det har gått på sparlåga i december men sedan ikväll är det igång igen. Jag har gjort veckomatsedlar för fem veckor framåt med tillhörande inköpslista. Kommer att behöva stå ut med mina sockercravings igen men efter i höstas så vet jag att de går över. 
  • Ta hand om mitt hår och min hy. Som säkert alla vet vi det här laget så gifter jag mig med min älskade prins i augusti och då vill jag vara mitt vackraste jag. Alltså ska jag sköta mina naglar, göra minst en hårinpackning i veckan, alltid smörja in mig efter duschen, tvätta ansiktet med anpassade produkter och inte med tvål och vatten. 
  • Göra mitt yttersta för att få ett nytt jobb. Min nuvarande projektanställning upphör i slutet på januari och sedan vet jag inte alls vad som händer. 
  • Röra på mig varje dag. Antingen utomhus eller inomhus. Jag har fått ett promenadband i julklapp av mina föräldrar så nu ska jag gå minst 3 km om dagen. Och så ska jag använda min balans- och träningsboll. 
  • Och inte bli besviken på mig själv när jag misslyckas med mina mål med träningen utan ta nya tag. 
  • Bloggare oftare än en gång per månad. 
  • Vara snäll mot Andreas, något jag är för det mesta men mitt mål är att inte reta upp mig på småsaker. 

Idag har jag beställt skor till bröllopet. Ska bli spännande och se om de passar. Kostade bara 116 kronor så passar de inte kan de säkert glädja någon annan. Och så har jag beställt en liten handväska till bröllopet. Kan vara skönt att ha lite småsaker lättillgänliga i den. Fyndade den på Ebay, hoppas att den är snygg i verkligheten också. Den kostade också 116 kronor. 



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards